Wie zijn jullie?

Wij zijn een groep moslims (zowel broeders als zusters) die het vinden en bezoeken van islamitische lezingen, lessen en activiteiten willen vereenvoudigen. Wij zijn een netwerk van mensen die naast onze studie, werk en andere werkzaamheden zich inzet omwille van de tevredenheid van Allah.

Wat accepteren jullie wel op jullie site?

In de Naam van Allah.

IslamAgenda is een platform waarop moslims in Nederland en Belgie op de hoogte kunnen blijven van allerlei aankondigingen over uiteenlopende lezingen, lessen en activiteiten. Bij het plaatsen van de aankondigingen, hanteren wij de volgende 10 richtlijnen:

  • 1. Alle aankondigingen op de website beogen op welkerlei manier dan ook een positieve bijdrage te leveren aan de moslimgemeenschap op hetzij lokaal hetzij nationaal niveau.
  • 2. Alleen organisaties met een rechtspersoon kunnen lezingen, lessen en activiteiten op de website plaatsen.
  • 3. Alle lezingen, lessen en activiteiten worden hoofdzakelijk door islamitische organisaties georganiseerd (uitzonderingen worden per geval bekeken).
  • 4. Oproepen tot het werven van financiële middelen, worden niet geplaatst. Benefieten kunnen - indien aan alle overige richtlijnen is voldaan - wel geplaatst worden.
  • 5. Bij het werven van financiële middelen dienen de organisaties zowel vooraf als achteraf transparant te communiceren over de besteding ervan.
  • 6. Alle lezingen, lessen en activiteiten zijn gebaseerd op of geïnspireerd door de Qur’an en de Sunnah.
  • 7. De organisatie van lezingen, lessen en activiteiten verloopt (zoveel mogelijk) volgens de islamitische richtlijnen.
  • 8. De aankondigingen van organisaties die oproepen, in spraak of handeling, tot agressie en geweld, revoluties en politieke bewegingen worden niet geplaatst.
  • 9. Lezingen, lessen en activiteiten waarin actief, dan wel passief, shirk en innovaties worden gepromoot, worden niet geplaatst.
  • 10. Lezingen, lessen en activiteiten waarin interne conflicten worden aangewakkerd of moslims tegen elkaar worden opgezet, worden niet geplaatst.

IslamAgenda is op geen enkele manier verantwoordelijk voor zowel de organisatie(s) als de inhoud van de lezingen, lessen en activiteiten die aangekondigd worden. De verantwoordelijkheid is en blijft bij de organisatoren. Activiteiten die niet voldoen of achteraf niet blijken te voldoen aan de eerdergenoemde punten, worden zonder overleg verwijderd. IslamAgenda houdt zich het recht om zonder toestemming en overleg activiteiten te weigeren en/of te verwijderen. IslamAgenda gaat niet mee in ongefundeerde vermoedens of beschuldigingen richting sprekers of activiteiten.

Ik wil een melding maken van een activiteit

Het kan voorkomen dat op IslamAgenda perongeluk activiteiten komen te staan die hier niet thuishoren. Je kunt dit bij voorkeur melden via onze facebook pagina of een email sturen naar melding@islamagenda.nl. I.v.m. de grote aantal berichten/emails kan het even duren voordat wij actie kunnen ondernemen.

Ik ben een spreker of moskee

Als je een bekende spreker bent (of moskee) waarvan het bekend staat dat je oproept tot het goede, dan kunnen we je een speciale account geven op IslamAgenda. Lezingen, lessen en activiteiten die je toevoegd worden direct gepubliceerd op de website (en je kunt ze zelf ook aanpassen). Mocht je dit willen aanvragen dan kun je ons een bericht sturen op facebook of mailen naar organisatie@islamagenda.nl. I.v.m. de velen emails kan het even duren voordat wij kunnen reageren.

Ik wil meehelpen

Je kunt je aanmelden door je naam, 06 en facebookprofiel te sturen naar meehelpen@islamagenda.nl. Het kan enkele weken duren voordat wij je aanbod in behandeling kunnen nemen.

Hoe kan ik met jullie contact opnemen?

Mocht je contact willen met IslamAgenda dan kun je ons benaderen op facebook of mailen naar info@islamagenda.nl. I.v.m. de velen emails reageren wij over het algemeen niet snel op emails. Als je een lezing, les of activiteit wilt toevoegen dan kun je dat doen op deze pagina.